Video player inladen ...

Heerlijk nazomeren op warmste 13e oktober ooit

Het is de warmste 13e oktober sinds het begin van de metingen bijna 200 jaar geleden. In Ukkel is het kwik gestegen tot 25,6 graden. Het vorige dagrecord dateert uit 2011. Toen haalden we 24,8 graden. Zondag blijft het zonnig en droog en worden er ook temperaturen tot 25 graden verwacht.

Het is vandaag de warmste 13e oktober ooit sinds het begin van de metingen. Ook zondag blijft het zonnig en droog. Later komen vanuit het westen meer hoge wolkenvelden opzetten. Het blijft waarschijnlijk droog tot de avond. Het blijft ook warm voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 19 en 26 graden.

Zondagnacht komt een storing ons land binnen, die ook maandag buien geeft. De dagen daarna worden wisselend bewolkt, maar meestal droog.

Het mooie weer heeft heel wat mensen naar verschillende recreatiegebieden gelokt. Op het recreatiedomein Lilse Bergen in de Antwerpse Kempen is het bijzonder druk voor de tijd van het jaar. De bezoekers kunnen er pootje baden.

VIDEO: ook aan zee was het op deze 13e oktober zomers warm, bekijk hieronder de reportage van "Het journaal"

Video player inladen ...