Video player inladen ...

In Berlijn manifesteren tienduizenden mensen tegen racisme

In de Duitse hoofdstad Berlijn zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om te demonstreren tegen racisme en discriminatie. De demonstranten willen zich afzetten tegen het opkomende extreem rechtse geluid in Duitsland. 

"We zijn zeer tevreden met de opkomst", zei Felix Müller van het initiatief Ondeelbaar. "Dit bevestigt dat veel mensen een teken tegen rechts en voor solidariteit willen geven." Onder het motto "Voor een open en vrije samenleving. Solidariteit in plaats van uitsluiting" had de alliantie Ondeelbaar opgeroepen tot het protest. De manifestatie is gericht tegen rechtse opruiing, discriminatie, de vluchtelingensterfte in de Middellandse Zee en bezuinigingen op het sociale systeem.

Volgens de organisatie hebben 150.000 mensen meegelopen in de betoging. Dit zijn er een pak meer dan de 40.000 die ze hadden verwacht. De politie heeft nog geen schatting over het aantal deelnemers bekendgemaakt.

(Lees verder onder foto)

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Wanneer de eerste demonstranten de Brandenburger Tor bereikten, stonden de laatste deelnemers nog goed twee kilometer verderop aan de Alexanderplatz. De betoging eindigde aan overwinningszuil aan de dierentuin, waar verschillende optredens plaatsvonden.

Uiteenlopende belangengroepen hebben deelgenomen aan de manifestatie waaronder provluchtelingenverenigingen, groepen die holebirechten verdedigen en verschillende moslimorganisaties.  

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved