Paaltjes vervangen betonblokken aan stations

Voor de ingang van een twintigtal stations in België zullen paaltjes gezet worden. Ze moeten voorkomen dat er met een voertuig binnengereden wordt. Nu al staan er bij die stations betonblokken, maar die zullen dus vervangen worden. De paaltjes beantwoorden aan een Europese norm.

Het gaat om verschillende stations in Brussel, Antwerpen en Gent. Maar ook ondermeer in Oostende, Denderleeuw en Charleroi-Zuid. Daar staan nu tijdelijk betonblokken ter bescherming. Ze moeten voorkomen dat er voertuigen het station in kunnen rijden. Alle betonblokken zullen nu het komende half jaar vervangen worden door vaste paaltjes en exemplaren die in de grond kunnen zakken.

In totaal gaat het om 500 paaltjes. Alles samen kost dit project 1,6 miljoen euro.  Tegen midden 2019 moeten ze allemaal geplaatst zijn.