Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Saudi-Arabië ontkent alle betrokkenheid bij verdwijning van Saudische journalist

Saudi-Arabië ontkent elke betrokkenheid bij de verdwijning van de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi. Het beweert door valse beschuldigingen in een slecht daglicht te worden geplaatst. "De door de media wijdverspreide leugens, waarbij men eigen staatsburgers zou hebben laten vermoorden, zijn volkomen ongegrond", klinkt het in een tweet van de Saudische minister van Binnenlandse Zaken.

Khashoggi verdween op 2 oktober, nadat hij een bezoek bracht aan het Saudische consulaat in Istanbul, om er documenten voor zijn huwelijk op te halen.

De journalist, die in ballingschap leefde in de VS, zou volgens Turkse politiebronnen zijn vermoord en in stukken gesneden op het consulaat. Het zou gaan om een mislukte ontvoering door een speciaal vanuit Saudi-Arabië afgezakt team. Volgens de Washington Post bezitten de Turkse autoriteiten audio- en videobeelden die de moord bewijzen.

Maar Riyad ontkent. De Saudi's verzekeren dat ze de hele waarheid willen bovenhalen over de verdwijning van hun landgenoot en verwijzen daarvoor naar het gezamenlijk onderzoek dat wordt gevoerd met Turkije.