Video player inladen ...

Wouter Beke: "Er staat voor CD&V veel op het spel"

Op deze laatste campagnedag voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat CD&V-partijvoorzitter Wouter Beke een laatste keer op huisbezoeken. Vandaag staat hij op de stoep bij mensen in Mol. "Er staat voor CD&V veel op het spel", aldus Beke. CD&V levert op dit moment de burgemeester in 137 Vlaamse gemeenten.

In April kondigde Beke aan dat hij 1 miljoen huisbezoeken wilde doen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Of hij effectief bij zoveel mensen heeft aangebeld is niet te achterhalen, maar zelfs op deze laatste campagnedag is de CD&V-voorzitter nog steeds op ronde in Vlaanderen. Vandaag in Mol.

"Er staat voor CD&V veel op het spel", zegt Beke. "Maar ook voor de mensen staat er veel op het spel. Het gaat over meer dan 300 gemeenten waar telkens dezelfde thema's aan bod komen: hoe kunnen we de leefbaarheid in onze gemeenten garanderen? Daar liggen mensen wakker van, en ze hopen dat onze burgemeesters daar met hart en ziel aan gaan werken."

Eerder maakte CD&V al bekend dat "levenskwaliteit" het verkiezingsthema is voor de christendemocraten. Volgens de partij betekent dit dat mensen zich geborgen moeten voelen in hun buurt. "Ze moeten voelen dat ze ergens deel van uit maken."

Op dit moment levert CD&V in 137 Vlaamse gemeenten de burgemeester. Daarmee is de partij op gemeentelijk niveau de grootste. Bij Vlaamse en federale verkiezingen haalt N-VA veel meer stemmen. Het is voor CD&V dan ook afwachten of N-VA er morgen in zal slagen om op gemeentelijk niveau CD&V de loef af te steken.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Video player inladen ...