11 kandidaten in Herstappe

In Herstappe wordt er op dit moment gestemd voor een nieuwe gemeenteraad. 6 jaar geleden was er maar 1 lijst en moest er niet gestemd worden. Maar door strubbelingen zijn er dit jaar twee lijsten, met in totaal 11 kandidaten.

Twee lijsten

Door die strubbelingen kwam de burgemeester met een eigen lijst op. "Waarom moeten we alles laten aan 1 persoon die alles wil regelen of de postjes wil uitdelen, ik vind dat niet kunnen", zegt Claudy Prosmans. "Dus daarom ben ik met een tweede partij begonnen, Herstappe +."

 

Verzoening

Toch blijven de beide lijsttrekkers hopen op verzoening, want een tweespalt in een gemeente met maar 72 kiezers zorgt voor heel wat problemen. "We gaan toch proberen tot een éénheid te komen", zegt Leon Lowet van GB-IC. "We moeten allemaal water bij de wijn doen. Ik weet nog dat mijn kinderen niet met kinderen van een andere lijst mochten spelen. Ik heb nu eigen kleinkinderen en ik zou niet willen dat ze niet mogen spelen met andere kinderen om politieke redenen."

 

Tweedracht

Inwoners van Herstappe hebben schrik voor tweedracht in de kleinste gemeente van het land. "Het is niet meer fijn hoor", zegt een inwoner. "Iedereen sprak met iedereen. Maar nu is er opnieuw een vete en in zo'n klein dorp is dat echt niet fijn."