Bart Somers: "Ik geloof niet dat we een volstrekte meerderheid zullen behalen in Mechelen"

De Mechelse burgemeester Bart Somers bracht vanmorgen zijn stem uit in Hombeek. "Ik heb niet zo goed geslapen", zegt Somers, "want voor mij zijn dit heel spannende verkiezingen." 

Absolute meerderheid?

Volgens sommige peilingen zou de Stadslijst van Bart Somers een absolute meerderheid behalen, maar de burgemeester wil niet op de feiten vooruit lopen. "Ik geloof niet dat we een volstrekte meerderheid zullen behalen. Maar ik hoop natuurlijk wel dat we goed vooruitgaan, en dat we de volgende jaren dit beleid zullen kunnen verder zetten. Maar hoeveel we zullen vooruitgaan, zal de kiezer bepalen."

"Verkiezing is als een examen"

Ook de lijsttrekker van sp.a, Caroline Gennez bracht vanmorgen haar stem uit. Sp.a zit in Mechelen in de oppositie. Ook voor haar is het een spannende dag. "Ik ben altijd zenuwachtig voor het resultaat, en ik denk dat dat gezond is", vertelt ze. "Een verkiezing is als een examen, het verschil is wel dat je heel hard kan studeren, maar dat je het niet zelf kan afleggen. Je legt het lot van je partij en je groep in de handen van de kiezer, en dat zorgt voor een beetje spanning."