Broederstrijd in Bastogne gewonnen door CDH-voorzitter Benoît Lutgen

De voorzitter van CDH Benoît Lutgen heeft de slag om Bastogne gewonnen tegen de partij van zijn broer Jean-Pierre Lutgen. Jean-Pierre Lutgen deed een gooi naar de burgemeestersjerp met de stadslijst Citoyens Positifs (PS, MR, Défi en Ecolo). Beide broers leven al jaren in onmin met elkaar.

De broederstrijd bij de gemeenteraadsverkiezingen in Bastogne is beslecht in het voordeel van CDH-voorzitter Benoît Lutgen. Benoît Lutgen verlengt zijn mandaat als burgemeester met zes jaar. Zijn partij heeft net als in 2012 een absolute meerderheid gehaald met net geen 65 procent van de stemmen in Bastogne.

Benoît Lutgen nam het in Bastogne op tegen de verenigde oppositie in de stadslijst Citoyens Positifs van zijn broer en Ice Watch-ondernemer Jean-Pierre Lutgen. Beide broers leven al jaren in onmin met elkaar en Jean-Pierre Lutgen wou de burgemeestersjerp overnemen van zijn broer.

Jean-Pierre Lutgen heeft in vanavond zijn nederlaag toegegeven. "Mijn politiek avontuur is definitief voorbij. Ik had besloten mijn toekomst in de handen van de inwoners van Bastogne te leggen. Ze hebben op een duidelijke manier over mijn lot beslist", aldus Jean-Pierre Lutgen.