Mercedes Van Volcem (Open VLD), Dirk De fauw (CD&V), Renaat Landuyt (SP.A), Pol Van Den Driessche (N-VA)

SP.A van Landuyt bijt in het zand in Brugge, CD&V van De fauw wordt de grootste

In Brugge krijgt de SP.A van Renaat Landuyt een stevige knauw en zakt ze terug tot de 2e partij. CD&V van Dirk De fauw mag zich de grootste partij van de stad noemen. De N-VA van Pol Van Den Driessche verliest fors.

In Brugge zijn alle 115 kiesbureaus geteld. Dat levert een duidelijk resultaat op: aftredend burgemeester Renaat Landuyt moet toezien hoe zijn partij 7,4 procent verliest en op 19,4 procent strandt. Daarmee is ze voortaan de 2e partij van de stad.

Voor Landuyt betekent deze uitslag mogelijk het einde van zijn carrière in de politiek. Eerder liet hij immers optekenen dat hij zou stoppen als hij 1 stem minder dan in 2012 zou halen.

Uitdager Dirk De fauw van CD&V kan dan weer triomferen. Zijn partij pakt een stevige winst van 5,3 procent en mag zich met bijna 31,9 procent de grootste partij van Brugge noemen.

Ook Open VLD Plus van Mercedes Van Volcem kan juichen. De partij stijgt 2,3 procent en is met 13,3 procent de derde partij van de stad. 

De N-VA van Pol Van Den Driessche levert dan weer 8,1 procent in en strandt 11,7 procent.

Groen en Vlaams Belang gaan er tot slot op vooruit. Groen stijgt 2 procent en haalt 10,8 procent, Vlaams Belang stijgt 3,8 procent en klokt af op 9,2 procent.

Meest gelezen