Video player inladen...

CD&V Gent maakt opening naar N-VA, maar stelt voorwaarden: "Circulatieplan blijft en immigratiebeleid moet anders"

CD&V-lijsttrekker Mieke Van Hecke sluit een coalitie met de N-VA in Gent niet uit. De linkse CD&V'ster noemt wel meteen enkele voorwaarden in verband met identiteit en mobiliteit. Zelf mikt Van Hecke op een ambt als cultuurschepen.

De resultaten in Gent zijn bijna allemaal binnen. Nog enkele bureaus zijn niet geteld. Dan wordt er al eens nagedacht over mogelijke coalities.

CD&V sluit een bestuur met de N-VA in Gent niet uit. Mathematisch is een centrumrechtse coalitie (Open VLD, CD&V en N-VA) momenteel niet mogelijk. Daarvoor komt die coalitie nipt een zetel tekort. Een centrumrechts bestuur zou een omwenteling betekenen voor Gent, want traditioneel heeft Gent een centrumlinks stadsbestuur.

Als er dan toch een centrumrechts bestuur komt, stelt CD&V-lijsttrekker Mieke Van Hecke meteen enkele voorwaarden. "Een aantal uitlatingen over diversiteit en intergratie van de N-VA kunnen niet in een akkoord staan", zegt Van Hecke.

Ook over het circulatieplan is de CD&V'ster duidelijk. "Het circulatieplan gaat niet op de schop. Van twee knips denken we dat ze niet op de juiste plaats liggen." 

Voor zichzelf heeft Van Hecke al een specifieke toekomst voor ogen. Ze droomt vooral van een ambt als cultuurschepen.

Bekijk hieronder de laatste resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen in Gent: