De fauw troeft Landuyt af in aantal voorkeurstemmen in Brugge

In Brugge haalt lijsttrekker Dirk De fauw van CD&V fors meer voorkeurstemmen dan aftredend burgemeester en lijsttrekker van de SP.A Renaat Landuyt. Eerder bleek al dat de christendemocraten opnieuw de grootste partij van de stad zijn.

Met bijna 32 procent is CD&V niet alleen de nieuwe grootste partij van Brugge, lijsttrekker De fauw is ook het stemmenkanon van de stad. Hij stevent af op 15.000 voorkeurstemmen en doet daarmee fors beter dan zijn uitdager Renaat Landuyt van de SP.A. De aftredende burgemeester moet het met ongeveer 8.500 voorkeurstemmen stellen.

Lijsttrekker Mercedes Van Volcem van Open VLD kan rekenen op ruim 5.300 voorkeurstemmen, haar collega Pol Van Den Driessche van de N-VA rijft er ruim 3.300 binnen. 

Lijsttrekker Stefaan Sintobin van Vlaams Belang volgt op bijna 1.800 voorkeurstemmen, lijsttrekker Raf Reuse van Groen klokt af op ruim 1.500 voorkeurstemmen.

Meest gelezen