Luc Vleugels, huidig burgemeester van Heist-Op-Den-Berg, en Rik Torfs klinken op een goed resultaat.

Ex-rector Rik Torfs: "Potlood en papier is de enige veilige manier"

De ex-rector van KU Leuven, Rik Torfs, is vanochtend ook gaan stemmen. In zijn gemeente, Heist-Op-Den-Berg, verliep alles vlot en is het zelfs een plezier om te gaan stemmen.

Potlood en papier 

Rik Torfs moest vanochtend met potlood en papier stemmen. Dit is volgens hem nog altijd de meest veilige manier van stemmen: "Ook aan de KU Leuven gebruikt men potlood en papier. Aan de KU Leuven zijn er tal van computerspecialisten en gek genoeg zeggen zij dat potlood en papier de enige veilige manier is. Potlood en papier is niet perse traag, want de resultaten van onze gemeente zijn elke keer heel snel binnen." 

Champagne met burgemeester  

Luc Vleugels, huidig burgemeester van Heist-Op-Den-Berg, is een goede vriend van Rik Torfs. Zij kwamen deze ochtend al samen om iets te drinken. "Vorige keer hebben we ook samen iets gedronken, en toen zijn de verkiezingen goed afgelopen", vertelt ex-rector Rik Torfs. 

Leuven

Rik Torfs brengt natuurlijk ook veel tijd van zijn leven door in Leuven. Daar gaat het volgens hem allemaal iets spannender zijn: "Ik heb geen glazen bol natuurlijk, maar ik verwacht dat er veel op Groen gestemd gaat worden. Groen gaat niet enkel over verstedelijking, maar ook over maatschappelijke principes." 

Meest gelezen