SP.A verliest in Leuven maar blijft de grootste, Groen en N-VA groeien

In Leuven gaat de SP.A van kandidaat-burgemeester Mohamed Ridouani er een stuk op achteruit, maar zijn partij blijft wel de grootste en persoonlijk haalt hij een hoge score. Ridouani heeft vanavond al bekendgemaakt dat hij een coalitie vormt met Groen, dat er wel op vooruitgaat, en CD&V.

In Leuven is er nu een coalitie tussen SP.A en CD&V en die coalitie doet het niet goed. Beide partijen verliezen zetels: SP.A gaat van 16 naar 14 zetels, CD&V gaat van 9 naar 8 zetels.

De winst is voor Groen en de N-VA. Die laatste gaat er twee zetels op vooruit (van 9 naar 11), maar de partij wilde een coalitie vormen met Open VLD en CD&V en daarvoor hebben ze 3 zetels te kort.

De SP.A was dus aan zet. Kandidaat-burgemeester Mohamed Ridouani zal Louis Tobback opvolgen. Ridouani lonkte tijdens de campagne naar Groen en vanavond maakte hij al bekend dat er inderdaad een coalitie komt met het Groen van David Dessers. Omdat dat maar een meerderheid oplevert met 1 zetel overschot, blijft ook CD&V in de coalitie.