Staden: Francesco Vanderjeugd haalt absolute meerderheid

Na een zware periode, zowel op persoonlijk als op politiek vlak, reageert burgemeester Francesco Vanderjeugd erg emotioneel op zijn overwinning. Hij haalt met zijn Open VLD een monsterscore van meer dan 53%, dat is 30% meer dan zes jaar geleden.

Staden was maandenlang onbestuurbaar nadat schepen Koen Demonie coalitiepartij N-VA verliet. Daardoor verloor de coalitie van de burgemeester haar meerderheid.

Rusten door gezondheidsproblemen 

Die stresserende periode en zijn drukke agenda kostte de populaire kapper enorm veel energie. Hij maakte eind augustus in een video op zijn Facebookpagina bekend dat hij gas moest terugnemen, omdat hij gezondheidsproblemen had. Twee jaar geleden verloor de jongste burgemeester van het land ook zijn moeder aan wie hij erg gehecht was.

Emoties na monsterscore

Staden beloonde het beleid van de burgemeester met een onverwacht hoog resultaat. Open VLD haalt meer dan 53% van de stemmen, een absolute meerderheid. Francesco Vanderjeugd barstte in tranen uit na de bekendmaking van de eerste resultaten. "Dit doet enorm deugd. Ze hebben het 6 jaar lang verschrikkelijk hard gespeeld."