Video player inladen...

N-VA van Demir wint fors in Genk, maar CD&V van burgemeester Dries blijft grootste en is "incontournable" 

CD&V van huidig burgemeester Wim Dries blijft afgetekend de grootste partij in Genk. "Ze is incontournable", reageert Dries. NV-A van zijn uitdager Zuhal Demir wint wel fors: ze haalt 27,6 procent van de stemmen, een stijging van bijna tien procentpunt in vergelijking met zes jaar geleden.

CD&V blijft met 38,6 procent van de stemmen afgetekend de grootste partij in Genk. Maar de partij verliest aan de N-VA van lijsttrekker Zuhal Demir, die met haar babydochter haar stem ging uitbrengen. N-VA bijna tien procentpunt meer dan in 2012: van zo'n 18 naar 27,6 procent.

Toch behaalt burgemeester Dries met zijn huidige coalitiepartner PROgenk nog altijd de meerderheid.

Hij wil Genk blijven besturen. "Ik denk dat CD&V goed standhoudt. We blijven veruit de grootste partij. CD&V is incontournable", reageert Dries. Als de volledige resultaten binnen zijn, wil hij zowel met de huidige coalitiepartner als met N-VA gesprekken beginnen. 

Ook persoonlijk zet Wim Dries een goed resultaat neer. Hij behaalt 10.847 voorkeurstemmen. Zuhal Demir krijgt er 7.653.

Meest gelezen