Video player inladen...

Wit poeder in Gent blijkt onschadelijk te zijn, maar stemmen worden vandaag niet meer geteld

Het verdachte witte poeder dat vanmiddag in Gent werd gevonden in twee stembussen blijkt na analyse onschadelijk te zijn. Dat laat het parket van Gent weten. Maar de stemmen van het bureau aan de Frans van Ryhovelaan, waar het poeder werd aangetroffen, zullen vandaag niet meer geteld worden.

In het bewuste bureau aan de Frans Van Ryhovelaan werden vanmiddag meer dan 600 stemmen uitgebracht, maar het labo moest ter plaatse komen om het verdachte poeder te onderzoeken. Dat wit poeder blijkt na analyse uiteindelijk een onschadelijke substantie te zijn, laat het parket weten.

De sabotage veroorzaakte heel wat vertraging bij het telproces. De stembrieven die werden meegenomen uit het getroffen kiesbureau, worden nu zo snel mogelijk vanuit het labo in Peutie terug naar Gent gebracht zodat ze geteld kunnen worden. Maar dat zal dus niet meer voor vandaag zijn.

Het parket van Oost-Vlaanderen is een opsporingsonderzoek gestart om de dader te identificeren.