Hoogdag voor oudste kandidaat in Ruiselede

Jan De Vos is 96 jaar en kandidaat voor Durven in Ruiselede. "Oud van lichaam, maar jong van hart en geest", lacht hij. "Voor mij is dit een hoogdag. Iedereen kent elkaar, maakt een praatje, en... het is goed weer."

Ambities heeft de oudste kandidaat, vader van actrice Ingrid De Vos, niet meer. "Nee, zeker niet. Ik wil wel een bruggenbouwer zijn. Ik merkte de voorbije weken oplopende spanningen tussen de twee grote partijen RKD en Respect."

 

 

"Nee, ik word niet verkozen. En zetelen ? Ik wil in een gemeenteraad niet als een mummie gaan zitten. Nee, ik wil wel dat politici nadenken over de grote vragen zoals economie, milieu... voor de jonge generatie. Het zal mijn laatste keer als kandidaat zijn. Het is de aard van het beestje om vandaag nog eens deel te nemen."