Geetbets: burgemeester Jo Roggen samen met partner in schepencollege

In Geetbets behaalt de Open VLD van burgemeester Jo Roggen een absolute meerderheid. De partij pakt 10 van de 17 zetels. Dat is een verdubbeling ten opzichte van zes jaar geleden. En zelfs de namen van de nieuwe schepenen zijn al bekend.

Jo Roggen zelf behaalt 1230 voorkeurstemmen. Hij is blij dat hij kan verder besturen en dat de kiezer het beleid heeft geapprecieerd.

Open VLD verlengt de samenwerking met SP.A, dat nu als Hart#Dorp opkwam. Hart#Dorp behoudt haar drie zetels. De Nieuwe Aanpak kwam nu op zonder Gemeentelijke Volksbelangen en verdwijnt volledig uit de gemeenteraad.  Elke Allard van Hart#Dorp wordt schepen van Welzijn. Ook Chris Jamar en Roland Strouven blijven schepen.

Samen met partner in zelfde schepencollege


Nieuw in het schepencollege is Nadia Najem. Zij is de partner van burgemeester Roggen, maar de twee zijn niet getrouwd en hebben ook geen samenlevingscontract.