Jongste verkiezingskandidaat, Maikel, mag drie keer stemmen

In Vilvoorde mocht één van de jongste verkiezingskadidaten, Maikel Van Eylen (CD&V), deze morgen maar liefst drie keer zijn stem uitbrengen. Hij is dinsdag pas achttien geworden.

IT-probleem

Door een IT-probleem in stedelijke basisschool Kinderkoppen in Vilvoorde moest Maikel twee keer terug naar het stemhokje. De jongeman verloor er zijn goede luim niet bij.

Enkele maanden geleden werd bij Maikel een agressieve kanker vastgesteld, maar dat houdt hem niet tegen.  “Het is al een bewogen week geweest voor mij”, vertelt Maikel. “Maandag was de laatste keer dat ik bestraald werd, dinsdag ben ik 18 geworden, woensdag heb ik mijn rijbewijs gehaald. En gisteren heb ik dan mijn laatste chemo gekregen. Het is nu wachten op de resultaten, net als vandaag met de verkiezingen. Hopelijk wordt dit de kers op de taart van een bewogen week. Het zou fantastisch zijn mocht ik gemeenteraadslid kunnen worden. Ben ik er niet bij, dan zal ik de eerste zijn om het te relativeren.”