Axel Ronse (N-VA), Philippe De Coene (SP.A), Hannelore Vanhoenacker (CD&V) Vincent Van Quickenborne (Open VLD)

Team Burgemeester van Vincent Van Quickenborne deelt mokerslag uit aan CD&V in Kortrijk

In Kortrijk haalt Team Burgemeester van aftredend burgemeester Vincent Van Quickenborne 31,3 procent van de stemmen, een stijging van 10 procent. CD&V strandt op 16,8 procent, zowat een halvering ten opzichte van 2012.

Een grote overwinning: dat boekt aftredend burgemeester Vincent Van Quickenborne met zijn lijst Team Burgemeester vandaag in Kortrijk. Met alle stemmen geteld, rijft hij 31,3 procent binnen. Dat is een stijging van liefst 10 procent ten opzichte van 2012.

CD&V van lijsttrekker Hannelore Vanhoenacker volgt op 16,8 procent. Daarmee halveert de partij ten opzichte van 2012. Toen trok Stefaan De Clerck de lijst en mochten de christendemocraten zich nog de grootste partij van de stad noemen.

Coalitiepartners

De voorbije legislatuur regeerde Van Quickenborne samen met de SP.A en de N-VA. De socialisten winnen 0,1 procent en boeken een resultaat van 14,4 procent. De Vlaams-nationalisten incasseren dan weer een fors verlies van 5,1 procent en moeten met 11,2 procent tevreden zijn.

Groen stijgt 2,6 procent en haalt precies 10 procent. Opvallend is ook de winst van Vlaams Belang: die partij stijgt met 5,9 procent en haalt 12 procent.