Video player inladen...

Kris Peeters (CD&V) wordt geen burgemeester: "We kunnen wel een rol spelen, de vraag is in welke coalitie"

CD&V haalt met kopman Kris Peeters in Antwerpen om en bij de 7 procent en wordt zo de 6e partij in de Scheldestad. Niet genoeg om burgemeester te worden, beseft Peeters zelf. Hij gaat er wel van uit een rol te kunnen spelen in de vorming van een coalitie. "De vraag is in welke coalitie?", aldus de CD&V'er.

"Het kon altijd meer zijn, maar het is zeker niet minder", reageert een niet echt enthousiaste Peeters op de kiesresultaten van zijn partij in Antwerpen. "Er zijn een aantal partijen die een zeer goed resultaat hebben neergezet. Wat ons resultaat betreft gaan wij ervan uit dat wij onze rol kunnen spelen in een coalitie. Dat moet de komende uren en dagen duidelijk worden."

Opvallend; op de vraag of hij in de coalitie zou blijven, antwoordde Peeters: "De vraag is in welke coalitie?" Peeters wil evenwel geen verdere uitspraken doen over een coalitievorming, ook niet over of hij de N-VA van burgemeester Bart De Wever wil steunen om aan een meerderheid te komen. De Wever is nu wel aan zet, voegt Peeters er nog aan toe.

Hoe dan ook krijgen we geen burgemeester Kris Peeters in Antwerpen. Hoewel Peeters eerder had laten optekenen dat hij ook met een resultaat van 5 procent burgemeester zou kunnen worden, noemt hij die ambitie nu "niet realistisch" met de behaalde 7 procent. "Met dit resultaat moeten we bescheiden zijn." Al betekent dit resultaat "zeker niet" het einde van zijn carrière, verzekert Kris Peeters.

Het is aan diegenen die gewonnen hebben om duidelijk te maken of zij al of niet zonder de CD&V in Antwerpen willen besturen

CD&V-lijsttrekker Kris Peeters
Video player inladen...