Landuyt, De fauw of een verrassing in Brugge?

Ook burgemeester Renaat Landuyt van SP.a en Mercedes Van Volcem van Open VLD zijn al naar het stemhokje geweest. Het wordt voor hen een spannende namiddag en avond. Zes jaar geleden duurde het tot in de vroege uurtjes vooraleer er duidelijkheid kwam.

In Brugge zijn alle ogen gericht op de strijd tussen SP.a en CD&V. Renaat Landuyt haalde het zes jaar geleden maar heel nipt van zijn uitdager Dirk De fauw. Het duurde tot in de vroege uurtjes vooraleer duidelijk werd dat SP.a 163 stemmen meer had. Renaat Landuyt mocht dus de sjerp van Patrick Moenaert overnemen. De fauw is vandaag opnieuw de belangrijkste uitdager en wil de nederlaag van zes jaar geleden maar al te graag doorspoelen. 

Kapers op de kust

Maar in Brugge zijn er net als in Oostende nog een aantal belangrijke kapers op de kust. Pol Van Den Driessche, lijsttrekker van N-VA, houdt zich klaar, net als Mercedes Van Volcem van Open VLD. Zij haalde Ann Soete aan boord die geen lijsttrekker meer mocht zijn bij N-VA. Verder is het uitkijken naar het resultaat van Groen, die met Raf Reuse een piepjonge lijsttrekker heeft, amper 19 jaar is hij.