Oudsbergen: Lode Ceyssens eerste burgemeester van fusiegemeente

CD&V heeft iets meer dan 54% van de stemmen gekregen in fusiegemeente Oudsbergen. Lijsttrekker Lode Ceyssens wordt de nieuwe burgemeester. N-VA is de tweede partij met 21,9% van de stemmen.

Lijsttrekker Lode Ceyssens is erg blij met zijn overwinning. Hij reageerde op zijn Facebook-pagina: “Bedankt voor uw vertrouwen, Oudsbergen. Samen gaan wij ervoor!”

Geschiedenis


Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode waren de eerste Limburgse gemeenten die startten met fusiegesprekken. Allebei werden ze al jaren bestuurd door CD&V. Benny Spreeuwers (CD&V) was al van in 1995 burgemeester van Opglabbeek. In Meeuwen-Gruitrode droeg Lode Ceyssens (CD&V) al sinds 2003 de burgemeesterssjerp.

Dominante CD&V


De uitdagers van CD&V probeerden vooral in te zetten op meer burgerparticipatie bij grote projecten van de gemeente. Tevergeefs, zo blijkt. De inwoners van Oudsbergen blijven trouw aan de christendemocraten. De grootste oppositiepartij is N-VA, met iets meer dan 20%. De andere partijen volgen op grote afstand van winnaar.

 

Meest gelezen