Lode Vereeck breekt geen potten in Diepenbeek

Ondanks een winst van 2 procent voor Open VLD, ziet het er niet naar uit dat Lode Vereeck zijn ambitie om burgemeester van Diepenbeek te worden zal kunnen waarmaken. 

Vereeck had zijn ambitie om burgemeester te worden niet onder stoelen of banken gestoken en beschouwde de klacht tegen hem wegens grensoverschrijdend gedrag een week voor de verkiezingen dan ook als een politieke beschadigingsoperatie. 

Maar met de 12 procent die Open VLD haalt, maakt Vereeck geen kans op de sjerp. Grote winnaar is Puur Diepenbeek van burgemeester Patrick Hermans die een sprong vooruit maakt van 10 procentpunten. 

Toch is het niet zeker dat Hermans burgemeester kan blijven. N-VA, dat ook een mooie winst maakte van 9 procentpunten, wil immers proberen om een coalitie zonder Puur Diepenbeek op te zetten, maar ook in deze constellatie maakt Vereeck geen kans op het ambt van burgemeester.