Boortmeerbeek krijgt na 18 jaar een nieuwe burgemeester

In Boortmeerbeek is de Open VLD van burgemeester Michel Baert de grote overwinnaar. Het is echter niet de zittende Open VLD-burgemeester Michel Baert die de volgende zes jaar burgemeester wordt, maar wel nummer twee op de lijst, schepen Karin Derua.

Open VLD kon doorstijgen tot 40 procent van de stemmen in Boortmeerbeek. Coalitiepartner SP.A verliest, maar de partijen kunnen hun meerderheid nipt behouden.

De nieuwe burgemeester wordt echter niet de huidige Open VLD'er Michel Baert, maar schepen Karin Derua. Zij haalde meer voorkeurstemmen. Vooraf was afgesproken binnen Open VLD dat de kandidaat met de meeste stemmen burgemeester mocht worden. En die afspraak wordt nu nageleefd.

Karen Derua is de eerste vrouwelijke burgemeester in Boortmeerbeek. Michel Baert blijft wel in het college: hij wordt eerste schepen.

 

Meest gelezen