Minstens 17 doden bij luchtaanval in Jemen

In Jemen zijn in bij een luchtaanval op de westelijke havenstad Hodeidah minstens 19 burgers omgekomen, 20 anderen raakten gewond. Dat hebben de Verenigde Naties gemeld. De Houthi-rebellen controleren de stad. Volgens de rebellen werd de luchtaanval uitgevoerd door de Arabische coalitie onder leiding van Saudi-Arabië.

Volgens Youssef al-Hadari, de woordvoerder van de Houthi-rebellen werd de aanval uitgevoerd door de Arabische coalitie en was die op de rebellen gericht. De luchtaanval trof een drukke weg. Een minibus werd daarbij volledig vernietigd, alle inzittenden werden gedood, onder wie ook vrouwen en kinderen. Het dodental kan nog oplopen, aangezien verschillende gewonden zich in kritieke toestand bevinden.

De havenstad is een erg belangrijke plaats, via de haven brengen onder andere hulporganisaties zoals de VN goederen binnen. De stad is de laatste maanden het centrum van het conflict geworden waar grondtroepen verbonden aan de Arabische coalitie strijden om de rebellen, die het gebied controleren, te verdrijven.

Al 10.000 mensen gedood bij conflict

De Saudische coalitie is sinds 2015 verwikkeld in een oorlog met de Houthi-rebellen. De coalitie steunt de Jemenitische regering die drie jaar geleden door de rebellen uit de hoofdstad werd verdreven. De Houthi-rebellen worden gesteund door Iran. Naar schatting 10.000 mensen zijn al gedood in het conflict. Bovendien wordt het land geteisterd door een cholera-epidemie en hongersnood. Volgens de Verenigde Naties is dit de ergste humanitaire crisis in de wereld.

Gewonden door luchtaanval
Getroffen minibus

Meest gelezen