AFP or licensors

Minstens 22 doden na crash van truck met migranten in Turkije

In Turkije, in de westelijke provincie Izmir, zijn bij een zwaar ongeluk met een vrachtwagen minstens 22 migranten en vluchtelingen omgekomen, onder wie 4 kinderen. Dertien mensen raakten gewond. Dat meldt het Turks staatspersbureau Anadolu.  

De open vrachtwagen was op weg van de stad Aydin naar de kuststad Izmir toen hij plots door de vangrail is gegaan. De truck kwam omgekeerd in een kanaal terecht, zo’n 20 meter onder de snelweg. Meerdere ambulances zijn ter plaatste en hulpverleners proberen nog overlevenden uit het wrak te halen.

Er is nog geen informatie vrijgegeven over de identiteit van de migranten en vluchtelingen. Het is ook niet duidelijk wat de oorzaak is van de crash en hoe de truck van de weg af raakte. 

118 doden tijdens oversteek

Turkije is een belangrijk transitland voor vluchtelingen en migranten uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Ze proberen via Griekenland Europa te bereiken. Sinds de overeenkomst tussen Turkije en de EU in 2016, is het aantal mensen die via deze route Europa probeert te bereiken sterk gedaald.

Toch zijn er sinds het begin van dit jaar bijna 25.000 vluchtelingen en migranten in Griekenland aangekomen en zijn er 118 mensen gestorven toen ze de oversteek probeerden te maken. 

AFP or licensors

Meest gelezen