Monsterscore voor burgemeester Roeselare

Het zat er aan te komen dat de partij van huidig burgemeester Kris Declercq het in Roeselare goed zou doen. Maar dat CD&V zo fors vooruit zou gaan, had ook de burgemeester zelf niet verwacht. Het valt op: Roeselare houdt van zijn burgemeester.

Burgemeester Kris Declercq haalt 40% van de stemmen, dat is een stijging met maar liefst 12%. Dat heeft de partij voor een groot deel aan de burgemeester zelf te danken. Luc Martens, de vorige burgemeester gaf de fakkel 2 jaar geleden aan hem door. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen haalde Declercq iets meer dan 2.000 voorkeursstemmen. Nu behaalt hij een monsterscore van 11.447 stemmen.

Vlaams Belang derde grootste partij

N-VA is de tweede grootste partij, maar daalt met meer dan 10 % in vergelijking met 2012. Vlaams Belang wordt de derde grootste partij, SP.A met Michèle Hostekint zakt fors. Groen gaat er lichtjes op vooruit, Open VLD verliest lichtjes. Daardoor komt CD&V op 18 zetels, N-VA 7, Vlaams Belang 6, SP.A 3, Groen 3 en Open VLD 2.