Videospeler inladen...

Monsterscore voor rechtse Forza Ninove. Partij krijgt initiatief van burgemeester

Breekt het cordon sanitaire voor het eerst in Ninove? Met meer dan de helft van de resultaten binnen schiet de partij van Vlaams Parlementslid voor Vlaams Belang Guy D'haeseleer meer dan tien procent de hoogte in. D'Haeseleer spreekt van "complete waanzin". Hij krijgt van burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) het initiatief om een coalitie te vormen.

In Ninove kan bij deze verkiezingen geschiedenis worden geschreven. De partij Forza Ninove gaat er fors op vooruit. De lijst van Vlaams Belang-parlementslid Guy D'haeseleer stijgt er meer dan tien procent. Meer dan de helft van de stembureaus zijn intussen geteld. "Complete waanzin", zegt D'haeseleer. 

Enkel met een coalitie van alle andere, kleinere partijen kan Forza Ninove met deze score uit het gemeentebestuur worden gehouden. Maar, "als we echt een monsterscore halen, moet men het initiatief aan ons geven", zei D'haeseleer van Forza Ninove in een eerste reactie aan VTM.

Intussen heeft burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) aan de redactie van VRT NWS laten weten dat Guy D'haeseleer het initiatief mag nemen om een coalitie te vormen. 

Bekijk hieronder de officiële resultaten uit Ninove: 

Meest gelezen