Onophoudelijke schreeuwer opgepakt voor overlast in stembureau in Schaarbeek

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is een kiezer opgepakt door de politie, omdat hij overlast heeft veroorzaakt in het stembureau Roodebeek. "De man wilde maar niet stoppen met schreeuwen", meldt de politiezone Brussel Noord.

Een man die onophoudelijk begon te schreeuwen in een stembureau in Schaarbeek is vanmiddag opgepakt door de politie. De reden waarom de man begon te schreeuwen in het stembureau in Schaarbeek is onduidelijk.

Doordat hij niet wilde stoppen met schreeuwen, besloot de aanwezige politie hem aan te houden. Het gaat niet om een kandidaat, maar om een kiezer.

De agenten van politiezone Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) stelden ook meerdere incidenten vast waarbij er nog campagne gevoerd werd op de verkiezingsdag. "De politie heeft in eerste instantie altijd aan deze mensen gevraagd om hier mee op te houden. Hoeveel processen-verbaal er werden uitgeschreven weten we nog niet", meldt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de zone Brussel Noord.

Eerder werd al bekend dat in de Brusselse politiezones Brussel Hoofdstad Elsene en Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/S-A-Berchem/S-J-Molenbeek) in totaal een zevental pv's werden opgesteld.