Open VLD blijft grootste in Laarne

In Laarne blijven de liberalen aan het roer van het schip staan. De traditie van de voorbije 35 jaar wordt voort gezet: Open VLD haalt 44 procent.

Burgemeester Ignace De Baerdemaeker (Open VLD) kondigde eerder zijn pensioen aan maar trok op vraag van de partij nu toch de lijst. En dat wordt beloond: de partij doet het tien procent beter dan vorige gemeenteraadsverkiezingen. Hij wordt dus een vierde keer op rij burgemeester, zolang hij geen stap opzij zet. 

De liberale scheurlijst KLIK komt niet meer op, zes jaar geleden haalde KLIK nog 13 procent. Intussen zijn de leden teruggekeerd naar Open VLD en staan ze daar op de lijst. Wat ook het goede resultaat kan verklaren. 

Coalitiepartners

Ook de huidige coalitiepartner CD&V stijgt lichtjes met 2 procent. Directe uitdager N-VA verliest wat stemmen. De partij zakt 2 procent. SP.A-Groen haalt bijna elf procent. 

 

resultaten laarne