Video player inladen...

Peter Mertens (PVDA): "Vooral blij als nationaal voorzitter van mijn partij"

PVDA-voorzitter Peter Mertens, die ook lijsttrekker was in Antwerpen, is vooral blij met de score van partij in heel het land. Hij geeft toe dat het wellicht nog te vroeg is voor een progressieve coalitie in Antwerpen. 

"Ik ben vooral blij als nationaal voorzitter omdat wij voor het eerst in alle Vlaamse centrumsteden in de gemeenteraad komen, in Brussel Stad echt doorbreken en ook in Wallonië weer sterk vooruitgaan", aldus Mertens. "Dat was een beetje onze doelstelling en wij halen dat."

In Antwerpen boekt de PVDA een bescheiden winst, maar de partij blijft wellicht aan de politieke zijlijn staan. "De N-VA haalt meer dan algemeen verwacht", geeft Peter Mertens toe. "Wellicht hebben zij die burgemeesterbonus."

"De coalitie en de gesprekken zullen  zeer moeilijk worden", denkt Mertens. Voor een progressieve coialitie is het nog te vroeg, zegt hij nog. Hij vermoedt dat zoiets wel mogelijk is in de districten Borgerhout en Antwerpen.