Video player inladen...

Philippe De Backer (Open VLD): "Blijkt dat coalitie verder kan, dus moeten we dat ook doen"

Als het van Philippe De Backer afhangt, wordt de Zweedse coalitie van zijn partij, N-VA en CD&V voortgezet. We hebben goed bestuurd en het blijkt dat deze coalitie verder kan, aldus de Antwerpse lijsttrekker van Open VLD. Gewoon doen?

"We hebben de afgelopen jaren echt goed bestuurd met deze coalitie", vindt Philippe De Backer. "Het blijkt dat die verder kan. Ik denk dat we dat dan maar ook moeten doen."

Nochtans blijft Open VLD grosso modo ter plaatse trappelen in Antwerpen. "Ik wil met deze partij echt blijven wegen en een liberaal accent leggen in onze stad", zegt De Backer. Maar die toon moet dan wel anders. "Ik wil een stad waar iedereen die de rechten en plichten van de Antwerpenaar volgt zich ook kan thuisvoelen."

Optimism is a moral duty: het is een slagzin voor de Vlaamse liberalen, ook voor Philippe De Backer. "We hebben standgehouden en met een jonge ploeg gaan we op een aantal plekken vooruit. Ik vind dat we gezaaid hebben voor de toekomst."