Piet Buyse haalt opnieuw de meerderheid in Dendermonde

In Dendermonde zijn alle stemmen geteld. CD&V, de partij van burgemeester Piet Buyse, haalt opnieuw de meerderheid. De partij verliest wel vier zetels, maar is aan zet voor de nieuwe coalitievorming.

Om een meerderheid te vormen, zijn N-VA, met acht zetels, en SP.A-Groen, met zes zetels, momenteel de mogelijke partners. SP.A-Groen wint ten opzichte van de vorige verkiezing door de kartelvorming en ook Open VLD wint een zetel. N-VA, dat in de oppositie zat en de grootste uitdager leek te zijn, verliest dan weer een zetel. Grote winnaar in Dendermonde is Vlaams Belang. Zij gaan van twee naar maar liefst vijf zetels. "Ik ben ervan overtuigd dat heel veel mensen die ons de vorige keer verlaten hebben om het eens te proberen met N-VA, op vele vlakken teleurgesteld zijn", aldus voorzitster Barbara Pas. 

resultaten dendermonde