Stemmen in Merchtem? Geef je ook op als orgaandonor!

In Merchtem zien we iets opmerkelijk: naast stemmen, kan je je in vier stembureau's ook laten registreren voor orgaandonatie. Het is de eerste keer dat Merchtem een andere activiteit dan de kiesverrichting tijdens de stembusgang organiseert.

Succes

Burgemeester Eddie De Block (Open VLD): "Meer dan 240 stad- en gemeentehuizen openden zondag 23 september hun deuren al voor donorregistratie. In Merchtem registreerden zich toen een honderdtal donoren. Wij vinden dat positief en daarom bieden we de inwoners nu ook die kans net voor of na ze gaan stemmen, telkens aan de infobalie in de vier stemlocaties in onze gemeente. De gemeente voorziet telkens een ambtenaar om de donor te registreren. De stembureau's zijn een uur open en we zullen nu al registratieformulieren extra moeten voorzien. Mensen maken er dus gebruik van."