Vande Lanotte wil progressieve meerderheid in Oostende

De stadslijst is en blijft de grootste in Oostende, maar de kaarten liggen niet makkelijk, geeft Vande Lanotte (SP.A) toe. De Stadslijst haalt 22,8 procent van de stemmen, maar verliest wel sterk. Open VLD haalt 19,8 procent van de stemmen en wint. Eerder 

De Stadslijst van huidig burgemeester Johan Vande Lanotte verliest maar liefst 9,3 procent van de stemmen, maar blijft dus wel de grootste met een eindresultaat van 22,8 procent. "De Stadslijst is en blijft de grootste in Oostende", zo zei hij in een reactie. "Maar we moeten het hoofd koel houden, de kaarten liggen niet gemakkelijk", zo geeft Vandelanotte toe. "Open VLD en Groen deden het goed, Bart Tommelein haalde een goed persoonlijk resultaat, ik wil hen dan ook feliciteren", zegt hij. Vande Lanotte wil graag een progressieve coalitie. "We willen er alles aan doen om een coalitie te maken die progressief is. Want de andere mogelijkheid van een monstercoalitie met vier partijen zal niet werken", zegt hij.

Video player inladen...

De Open VLD van Bart Tommelein haalt 19,8 procent. Dat is een sterker resultaat dan bij de vorige verkiezingen. Tommelein reageert erg enthousiast op Twitter.