Bree: Liesbeth Vanderauwera blijft burgemeester

Verjonging, de vroegere partij van Jaak Gabriëls, is met 28% opnieuw de grootste partij in Bree. Maar huidig burgemeester Liesbeth Vanderauwera van CD&V gaat opnieuw in zee met N-VA en BROS (Breese Open Samenwerking).

De coalitie is al rond in Bree. Vanderauwera gaat ook de komende zes jaar verder besturen met N-VA en BROS. Marie-Jeanne Raedschelders-Savelkoul van Verjonging voelt zich gepasseerd: "Het is al de tweede keer op rij dat Vanderauwera ons dat lapt. Ze beweerde nochtans dat er geen voorakkoord was. Maar ik heb zonet vernomen dat ze dat wél getekend hadden."

Enkele weken geleden zette Jaak Gabriels van Verjonging nog een stap opzij als lijstduwer, omdat het gerecht nog altijd onderzoekt of hij geknoeid heeft met facturen en partijfinanciering.