Voorkeurstemmen in Leuven: Ridouani haalt meer stemmen dan Tobback in 2012, PVDA-kandidaat scoort beter dan Rik Daems

In Leuven is SP.A-boegbeeld Mohamed Ridouani erin geslaagd om meer voorkeurstemmen te halen dan zijn voorganger Louis Tobback in 2012. Met meer dan 10.000 stemmen wordt hij de opvolger van Louis Tobback, die 24 jaar burgemeester was in Leuven.

Louis Tobback, ondertussen 80 jaar oud, haalde in 2012 met 9.921 voorkeurstemmen een uitstekend resultaat. In 2018 moet de SP.A het weliswaar met een pak minder stemmen stellen, maar Ridouani zelf lijkt Tobback snel te doen vergeten.

Met 10.059 voorkeurstemmen doet hij nog wat beter dan Tobback 6 jaar geleden. Kanttekening: ondertussen zijn er wel een paar duizend inwoners bijgekomen in Leuven. Lorin Parys (N-VA), de uitdager van Ridouani, haalt een mooie score van 7.217 stemmen, maar hij moet dus wel zijn meerdere erkennen.

Line De Witte zet PVDA op de kaart

PVDA is erin geslaagd een zetel binnen te halen en dat is volledig te wijten aan de lijsttrekster Line De Witte. De Witte haalt uit het niets 1.363 stemmen en laat zo zelfs ervaren rot Rik Daems (1.109) van Open VLD achter zich.

Wie niet tevreden zal zijn, is Carl Devlies van CD&V (3.110). Hij wordt op zijn eigen lijst voorbijgestoken door zijn nummer drie en collega-schepen Dirk Vansina (3.384) en ook de Groen-lijsttrekker David Dessers (3.205) scoort beter.

Video player inladen...