Jasper Jacobs

Klanten van 15-jarig slachtoffer tienerpooier vrijgesproken

Vijf klanten van een 15-jarig meisje dat in de klauwen van een tienerpooier was gevallen, zijn vrijgesproken voor het aanranden van haar eerbaarheid. Het parket had celstraffen tot één jaar gevorderd, maar volgens de rechter was het niet bewezen dat de klanten op de hoogte waren dat ze minderjarig was.

Het 15-jarige slachtoffer was in 2016 verstrikt geraakt in de netten van een tienerpooier. De man had haar weggelokt uit de instelling waar ze verbleef en in de prostitutie gedwongen. Klanten kwamen met haar in contact via online advertenties, waar ze haar diensten aanbood als de 21-jarige ‘Rebecca’.

Tijdens het onderzoek naar de tienerpooier werden haar klanten gehoord als getuige. Het openbaar ministerie besliste later om ook hen te vervolgen. Twee beklaagden ontkenden dat ze seksueel contact met het slachtoffer hadden, ook al had zij hen op foto herkend.

De drie anderen gaven toe dat ze met haar hadden afgesproken in een hotel aan het Centraal Station van Antwerpen, maar ze beweerden niet geweten te hebben dat het meisje slechts 15 jaar was. Ze had hen verteld dat ze psychologie studeerde en het was nooit bij hen opgekomen dat ze minderjarig kon zijn. Ze hadden de vrijspraak gevraagd op basis van de ‘onoverwinnelijke dwaling’ en de rechtbank is hen daarin gevolgd.

Meest gelezen