Bokser mept mascotte ongewild een gebroken kaak

Het was de bedoeling een speels en luchtig moment in te lassen in het Amerikaanse praatprogramma Nacion ESPN, dat vooral de Spaanssprekende bevolking van de VS over sportieve evenementen wil informeren. Bokser Deontay Wilder mocht er, ter voorbereiding van zijn titelgevecht begin december tegen Tyson Fury, zijn bokskunsten al eens tonen en daarvoor werd de mascotte van het programma ingeschakeld. Maar Wilder reageerde een beetje te fel en sloeg de man in het verkleedpak een gebroken kaak.

Aanvankelijk was niet helemaal duidelijk dat de mascotte zo erg geraakt was door de rechtste uithaal van de 32-jarige Wilder, die in 2008 nog een bronzen medaille won op de Olympische Spelen. Er werd afgeteld als ware hij knock-out. Maar toen de man bleef liggen, werd duidelijk dat er meer aan de hand was. De makers van het programma bevestigden nadien dat hij een gebroken kaak opgelopen had.

De vraag die men zich op diverse nieuwsmedia en op sociale media stelde, was of de bokser er zich wel van bewust was dat er een echte persoon in het mascottepak zat. Iets wat Wilder zelf niet kon waarderen.

Op zijn Instagrampagina reageerde hij dan ook als volgt: "Dat men beweert dat ik niet wist dat het om 'een menselijk wezen' ging, dat doet men alleen maar opdat mensen op het bericht zouden klikken. Ik wil, mocht hij gewond geraakt zijn, alsnog mijn verontschuldigingen aanbieden aan deze dappere man. Ik wil hem dan ook graag uitnodigen voor het titelgevecht van 1 december."

Meest gelezen