CD&V en N-VA zijn met elkaar in gesprek in Genk

In Genk voeren CD&V van burgemeester Wim Dries en de N-VA van lijsttrekker Zuhal Demir gesprekken over de vorming van een coalitie. Dat heeft Demir bevestigd voor het begin van het nationale partijbureau van N-VA.

"We hebben gisteren heel lang samengezeten en we komen vandaag ook nog eens bijeen. Voor mij zal de inhoud primeren en dat hangt mee van de gesprekken af", zegt Demir. De vraag of ze al dan niet als staatssecretaris stopt als ze een mandaat opneemt in Genk noemt ze "heel voorbarig".

Demir had aangekondigd dat ze als staatssecretaris zou stoppen als N-VA de grootste partij zou worden in Genk. "Dat is nu niet het geval", aldus Demir. Nu gaan we kijken hoe we als tweede grootste partij, met 28 procent van de stemmen, een goed bestuursakkoord maken. Dat is voor mij het belangrijkste."

Meest gelezen