Dan toch geen doorbraak zondag in brexit-dossier

De Europese en Britse onderhandelaars zijn er niet in geslaagd om een doorbraak te forceren in de gesprekken over de Britse uittrede uit de Europese Unie. 

De Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier verklaarde na afloop van een meeting met de Britse brexit-minister Dominic Raab dat er nog heel wat belangrijke kwesties uitgeklaard dienen te worden, zo vernam het Duitse persagentschap dpa in Europese kringen.

Raab bracht zondag onverwacht een bezoek aan Brussel voor overleg met Barnier. Aanvankelijk luidde het dat er een brexit-akkoord in de maak was dat vandaag officieel bekendgemaakt zou worden en later deze week bekrachtigd kon worden op de Europese top.

"We hadden vandaag een ontmoeting met Dominic Raab en het Britse onderhandelingsteam. Ondanks zware inspanningen blijven enkele belangrijke kwesties onuitgeklaard", twitterde Barnier na de meeting. Hij liet voorts weten de 27 andere EU-lidstaten en het Europese parlement over de brexit-onderhandelingen te zullen briefen.

Hoe het nu verder moet, blijft voorlopig onduidelijk.

Meest gelezen