Videospeler inladen...

De Vriendt: "Paarsgroene coalitie in Oostende is meest evidente om wil kiezer te respecteren"

Volgens Wouter De Vriendt (Groen) moet er een paarsgroene coalitie komen in Oostende. Een monstercoalitie met vier partijen, tegen het SP.A van Vande Lanotte, zoals Bart Tommelein (Open VLD) wil, is volgens De Vriendt niet werkbaar.

Het blijft onduidelijk welk bestuur Oostende zal krijgen na de verkiezingen. Bart Tommelein (Open VLD) claimt de burgemeesterssjerp als sterkste stijger, en wil graag een coalitie zónder de Stadslijst van aftredend burgemeester Vande Lanotte. Dat zou een monstercoalitie met vier partijen betekenen. Maar Wouter De Vriendt (Groen) wil liever een paarsgroene coalitie, net zoals Vande Lanotte trouwens.

"Ja, er zijn drie mogelijke coalities", zegt De Vriendt. "Maar een paarsgroene coalitie is de meest evidente om de wil van de kiezer te respecteren. Zo'n coalitie is ook stabiel en kan voldoende vernieuwing brengen in de stad", zegt hij. De Vriendt vindt een coalitie met vier partijen zonder de Stadslijst, geen goed idee. "Welk project schuif je dan naar voor? Tommelein is aan zet, maar zo'n monstercoalitie is heel moeilijk werkbaar", zo zegt De Vriendt. 

VIDEO: bekijk hier het interview van journalist Tijs Mauroo met Wouter De Vriendt:

Videospeler inladen...

VIDEO: bekijk hieronder het verslag over de verkiezingsuitslag in Oostende in "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen