Pelt: Frank Smeets eerste burgemeester van fusiegemeente

De eerste burgemeester van de fusiegemeente Pelt is bekend: Frank Smeets (CD&V) zal de sjerp rond zich binden. En dus krijgen de huidige gemeenten Overpelt en Neerpelt een nieuwe burgervader.

Van 2 naar 1 


"Het is een goede uitslag", zegt Frank Smeets van CD&V. "We hebben bewezen dat we de gemeente kunnen besturen en we hebben op een positieve manier de fusie aangepakt. Ik denk dat de mensen dat geapprecieerd hebben, want de uitslag is duidelijk." Voor de keuze van de burgemeester is er een gulden middenweg gevonden. "We hadden twee goede burgemeesters in Neerpelt en Overpelt, maar als je van 2 naar 1 moet gaan, dan is het moeilijk om te kiezen. En dan is het gemakkelijker om een derde persoon aan te duiden." 

Stemming


"Zondag ben ik samen met mijn kinderen gaan stemmen maar als de stembus afloopt, dan wordt het toch spannend. We hebben na de goede uitslag wel een feestje gebouwd. We zijn samengekomen met de kandidaten en supporters. Ik heb veel felicitaties en sms'jes gekregen en we hebben er een gezellige avond van gemaakt."

Van provincie naar Pelt


Voor Frank Smeets is het een verhuis van Hasselt naar Pelt. "Ik moet niet meer aanschuiven op de Noord-Zuid, dus da's al een meevaller. Voor de rest kan ik met de fiets gaan werken en met concrete dingen bezig zijn. Het is nog een hele uitdaging om die twee gemeenten samen te voegen, zodat de fusie klaar is tegen 1 januari 2019. Het is nog een hele uitdaging, maar we gaan daar vanaf vandaag aan werken." 

Meest gelezen