Videospeler inladen...

Gilles Bultinck (29) wordt de jongste burgemeester: "Dit wilde ik al van kinds af aan"

Gilles Bultinck (29) uit Vosselaar wordt voorlopig de jongste burgemeester van Vlaanderen. De CD&V'er scoorde er meer dan 1.100 voorkeursstemmen en bracht snel een brede coalitie met N-VA op de been. 

Amper 29 en al burgemeester. Het kan snel gaan. In Vosselaar komt met Gilles Bultinck (CD&V) de jongste burgemeester van Vlaanderen aan de macht. De CD&V is er met 33,7 procent de grootste partij. Zelf scoorde Gilles Bultnick meer dan 1.100 voorkeurstemmen. Een kinderdroom komt uit, vertelt hij.

 "De mensen op straat noemen mij al een aantal jaar burgemeester", zegt Bultinck. "Toen was dat al lachend. Nu zal het ook echt zijn. Ik heb al van kinds af aan gezegd dat ik burgemeester wilde worden", vertelt hij tevreden. "Het is een droom die uitkomt."

CD&V is in Vosselaar wel de absolute meerderheid kwijt, maar blijft de grootste partij. Ze gaan nu in coalitie met N-VA, en krijgen daardoor een ruime meerderheid.

Zes jaar geleden werd Francesco Vanderjeugd de jongste burgemeester in Staden. Hij was toen amper 24. Net als Vanderjeugd toen is Bultinck niet aan zijn proefstuk toe. Bultinck was tot nu al schepen van Ruimtelijke Ordening. In januari maakt hij promotie tot burgemeester. 

VIDEO: bekijk hieronder de reportage van "Het journaal" over de jongste burgemeester van het land

Videospeler inladen...

Meest gelezen