Burgemeester Wim Dries van Genk: "Grote overwinning, ondanks aanvallen van buitenaf"

Wim Dries is een moe maar gelukkig man. Na 6 harde weken van campagne voeren, kwam gisteren de beloning. CD&V blijft de grootste partij in Genk.

Het is een korte nacht geweest voor burgemeester Wim Dries van Genk. De CD&V'er heeft de overwinning van zijn partij goed gevierd, met alle partijleden en sympathisanten.

Onder de gordel


"Wij hebben geprobeerd een positieve campagne te voeren, ook al kregen we het hard te verduren van sommige andere partijen. Het was bij momenten zelfs onder de gordel en dat ben ik niet gewoon. Ook in de media klonk het dat we 15% zouden verliezen. Daarom zijn wij extra blij met deze overwinning. We halen opnieuw 18 zetels in de gemeenteraad. En met mijn persoonlijk resultaat kan ik niet gelukkiger zijn. Ik had gehoopt op 8.500 voorkeursstemmen. Het werden er 11.926."

Met wie in zee?


Wim Dries heeft tussen het feesten door vannacht ook al gesproken met de twee mogelijke coalitiepartners: Pro Genk en N-VA. "Voor ons is de inhoudelijke klik belangrijk. We hebben hard gewerkt om met onze stad Genk te staan waar we nu staan. Dat laten we niet zomaar veranderen. Wie het ook zal worden, het zal MET CD&V zijn of het zal NIET zijn."

Meest gelezen