Beringen: Thomas Vints (31) nieuwe burgemeester

In Beringen is burgemeester Webers van SP.A zijn burgemeesterssjerp kwijt en wordt de 31-jarige Thomas Vints van CD&V de nieuwe burgemeester. Het was een spannende strijd. CD&V wint de verkiezingen met 24,3%. Lijst Burgemeester eindigt op de tweede plaats met 23,8%.

"Het was een korte nacht, maar vooral een lange campagne", zegt Thomas Vints. "We zijn al heel vroeg begonnen, de afgelopen maanden zijn slopend geweest met veel huisbezoeken. Maar we zijn heel blij met het resultaat."

Spannend


Tot op het einde bleef het heel spannend. "Tot het laatste moment was het wachten", zegt Vints. "Heel lang lig je gelijk en op het einde doe je haasje over om de grootste partij te worden. De huidige burgemeester Maurice Webers heeft me meteen na de uitslag gefeliciteerd, ik hem ook met zijn persoonlijke score."

Coalitie


De toekomstige burgemeester heeft al een nieuwe coalitie in elkaar gebokst. "Wij vormen met CD&V een coalitie met Voluit en N-VA, en daarmee willen we de komende 6 jaar Beringen op een goede manier besturen."

Meest gelezen