Theo Francken: "Ik ben een zeer tevreden man"

Theo Francken van N-VA heeft in Lubbeek meer dan een derde van de stemmen gehaald en daar is hij heel gelukkig mee. Hij haalde 2435 voorkeurstemmen, dat is bijna een verdubbeling in vergelijking met 2012. 

Zijn partij N-VA haalde 9 zetels van de 23 en dat zijn er 2 meer dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen.

"Tot en met de verkiezingen in mei zal een waarnemend burgemeester de honneurs waarnemen. Als ik met N-VA dan in de coalitie beland, zal ik met veel plezier onmiddellijk mijn mandaat opnemen." Francken zei ook dat hij er niet flauw over wil doen en dat als zijn voorzitter hem vraagt om nationaal een functie op te nemen, hij dat ook zal doen.

Coalitie


Er is gisteravond al een coalitie gevormd met CD&V. Vanavond om 20u wordt beslist wie waarnemend burgemeester wordt.

Niet alleen in Lubbeek maar ook in het arrondissement Leuven heeft Theo Francken gescoord: "Ik was lijstduwer voor de provincie, ik ga niet in de raad zetelen, maar het was bedoeld als steun voor de andere leden van N-VA."

Bijna 50.000 voorkeurstemmen


Ook historisch zijn de bijna 50.000 voorkeurstemmen die Theo Francken gehaald heeft bij de verkiezingen voor de provincieraad. "Ik heb na Bart de Wever de grootste persoonlijke score gehaald in heel Vlaanderen. Ik ben dus ongelofelijk blij met de steun van de bevolking voor het migratiebeleid."

Meest gelezen