Toestand kleuter die in vijver in Gaasbeek viel blijft zorgwekkend

De kleuter van vier verkeert nog altijd in kritieke toestand, dat in tegenstelling tot eerdere berichten van de politie. De kleuter viel vorige week in de vijver van het Kasteel van Gaasbeek, in Vlaams-Brabant, toen hij op schooluitstap was met zijn klas. Vanmorgen verzamelden een honderdtal ouders voor de schoolpoort. Ze eisen meer uitleg van de directie over de omstandigheden van het ongeval. 

De kleuter die vorige week in kritieke toestand uit een vijver in Gaasbeek gehaald werd, is niet overleden. De politie zet daarmee een eerder bericht recht, dat zei dat de jongen van 4 dood was. De toestand van het kind blijft erg zorgwekkend.

Het jongetje was vorig week met zijn school op uitstap toen hij in de vijver van het kasteel van Gaasbeek in Lennik was gevallen. Hij werd in levensgevaar overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette. 

Een honderdtal ouders verzamelden zich vanmorgen voor de kleuterschool "Petits Goujons" in de Grondelsstraat in Anderlecht. Ze eisen meer uitleg van de directie over de omstandigheden van het ongeval.  

 "Wij willen de waarheid kennen over de omstandigheden van het ongeluk, want de directie geeft ons geen enkele informatie. Bovendien strookt de versie van de school niet met de getuigenissen van de kinderen die mee op de excursie waren. Volgens hen zaten de vier personen die hen begeleidden, op een bankje op hun telefoon te kijken in plaats van op hen te letten", zegt Choukri Nour-Eddine, voorzitter van het oudercomité.

"Wij willen dat de directie haar verantwoordelijkheid opneemt en zich niet tevreden stelt met ons te zeggen dat het onderzoek loopt. Wij klagen al lang het personeelstekort aan bij de omkadering voor de kinderen."

De directrice wilde de misnoegde ouders vanoochtend niet te woord staat. Ze is wel bereid om een delegatie van de ouders bij zich te ontvangen.

 

Meest gelezen