Videospeler inladen...

Kris Peeters op bezoek bij Bart De Wever in Antwerpen: "Mijn vel is zeer duur en zeer kostbaar"

Kris Peeters (CD&V) is gaan praten met Antwerps burgemeester Bart De Wever, wiens partij opnieuw de grootste werd in de stad. "Mijn vel is zeer duur en zeer kostbaar", zei hij vlak voor hij binnenging op het (voorlopige) Antwerpse stadhuis. Na zijn gesprek zei Peeters dat hij uitkijkt naar een tweede gesprek. De Wever heeft vandaag ook Philippe De Backer (Open VLD) en Peter Mertens (PVDA) ontvangen voor een verkennend gesprek. Dinsdagvoormiddag heeft De Wever een onderhoud met Vlaams Belang.

Bart De Wever heeft na de bekendmaking van de verkiezingsuitslag in Antwerpen aangekondigd dat hij als leider van de grootste partij in Antwerpen alle andere partijen zal uitnodigen voor een gesprek. Vandaag heeft hij gesproken met Philippe De Backer (Open VLD), Kris Peeters (CD&V) en Peter Mertens (PVDA) ontvangen. Morgen volgt een gesprek met Vlaams Belang.

"Ik ben benieuwd wat Bart De Wever te vertellen heeft", zei Kris Peeters (CD&V) voor zijn ontmoeting. Hij ging praten met de Antwerpse burgemeester van N-VA, die opnieuw de grootste is in de stad. CD&V behaalde zelf maar een score van 6,8 procent. "Ik ga eerst luisteren naar wat de formateur te zeggen heeft. Ik weet hoe een formateur de zaken aanpakt, dus ik ben heel benieuwd", zegt Peeters.

Hoe duur Peeters zijn vel zal verkopen? "Mijn vel is altijd zeer duur en zeer kostbaar", zegt Peeters glimlachend. Of Peeters de huidige coalitie wil verderzetten, wil hij niet kwijt. Na afloop van het gesprek zei Peeters dat hij uitkijkt naar een tweede gesprek met De Wever.

Eerder liet De Wever al verstaan dat de huidige coalitie verderzetten volgens hem geen evidentie is, omdat de centrumrechtse coalitie een krappe meerderheid heeft. Hij reikt de hand naar Groen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen